Zoeken
Monofilament opklapbaar 10 gram
Artikel nr: 0220055

Monofilament opklapbaar 10 gram

€ 15,13 € 12,50
Monofilament opklapbaar 10 gram
Monofilament opklapbaar 10 gram
€ 15,13 € 12,50
Voeg toe aan bestellijst
Er zijn genoeg redenen om te kiezen voor Remka
  • Uw specialist met +120 jaar ervaring
  • Altijd scherp geprijst
  • Uitstekende service en kwaliteit
Artikel nr: 0220055
Speciaal voor u besteld
Levertijd gemiddeld 2-5 werkdagen
Korte omschrijving

Het opklapbare monofilament van 10 gram is een essentieel diagnostisch hulpmiddel gebruikt om de aanwezigheid van perifere neuropathie te testen, voornamelijk bij patiënten met diabetes. Door een consistente druk van 10 gram uit te oefenen, kan het monofilament helpen bij het vaststellen van het verlies van gevoeligheid in de voeten, wat cruciaal is voor het voorkomen van verdere complicaties. Het opklapbare ontwerp zorgt voor gemakkelijke opslag en draagbaarheid, ideaal voor gebruik in klinische omgevingen of voor thuisbezoeken.

Specificaties
Algemeen
Merk/Fabrikant
Medipharchem
Referentienummer
B001039.14
Kleur
Wit
Materiaal
Kunststof
Verpakkingstype
Stuk
Toepassing
Diagnostisch
Probleem
Diabetische voet
Geschiktheid
Herbruikbaar, Professioneel, Particulier
Uitvoering
Niet steriel
Certificering
CE-gecertificeerd
Duurzaam
Nee
Soort
Medische instrumenten
Productomschrijving

Het opklapbare monofilament van 10 gram is een geavanceerd diagnostisch instrument dat essentieel is voor de detectie van perifere neuropathie, voornamelijk bij patiënten met diabetes. Dit hulpmiddel, specifiek ontworpen voor medisch gebruik, maakt het mogelijk om de aanwezigheid en ernst van zenuwbeschadigingen in de voeten te beoordelen, waardoor het een kritieke factor is in de preventie van diabetische voetulcera en andere gerelateerde complicaties.

Wat is Monofilament?

Monofilament is een dun, flexibel draad of filament dat wordt gebruikt om de gevoeligheid van de huid te testen. In de context van medische diagnostiek verwijst een monofilament meestal naar een nylon draad dat is ontworpen om een specifieke kracht uit te oefenen op de huid. Wanneer het monofilament met een gestandaardiseerde druk (bijvoorbeeld 10 gram) tegen de huid wordt gedrukt totdat het buigt, kan het de aan- of afwezigheid van sensatie detecteren. Dit proces helpt bij het identificeren van patiënten met verminderde gevoeligheid in hun voeten, een veelvoorkomend symptoom van perifere neuropathie bij diabetes.

Kenmerken en Voordelen van het Opklapbare Monofilament van 10 Gram

  • Nauwkeurige Sensatie Testen: Biedt een betrouwbare methode om verminderde huidgevoeligheid te detecteren, wat cruciaal is voor het vroegtijdig identificeren van patiënten met een hoog risico op voetcomplicaties.
  • Draagbaar en Praktisch: Het opklapbare ontwerp zorgt voor gemakkelijke opslag en transport, ideaal voor gebruik in verschillende medische omgevingen, waaronder klinieken, ziekenhuizen en thuiszorg.
  • Eenvoudige en Veilige Toepassing: Kan gemakkelijk worden gebruikt door gezondheidswerkers, met minimale opleiding vereist voor effectief gebruik.
  • Verbeterde Patiëntenzorg: Het regelmatig testen met een monofilament kan helpen bij het plannen van preventieve maatregelen om ernstige voetcomplicaties bij diabetespatiënten te voorkomen.

Technische Specificaties en Gebruik

Het monofilament is ontworpen om een constante druk van 10 gram uit te oefenen, wat overeenkomt met de internationaal erkende standaard voor het testen van voetgevoeligheid. De toepassing van deze gestandaardiseerde druk helpt bij het beoordelen van de aanwezigheid van sensatie in de voet, wat aangeeft of een patiënt al dan niet een verminderd gevoel heeft als gevolg van neuropathie.

Toepassing in de Medische Praktijk

De inzet van het opklapbare monofilament van 10 gram in de medische praktijk is van onschatbare waarde voor het vroegtijdig opsporen van perifere neuropathie bij diabetespatiënten. Dit eenvoudige, maar effectieve hulpmiddel is cruciaal voor het verminderen van het risico op voetulcera, infecties en potentieel levensbedreigende complicaties door het tijdig initiëren van preventieve zorg en behandeling.

Recent bekeken