Zoeken

Naaldhouders

Naaldhouders

Naaldhouders zijn essentiële instrumenten binnen de medische sector, ontworpen om naalden veilig vast te houden tijdens het voorbereiden en toedienen van injecties. Ze spelen een cruciale rol in het waarborgen van zowel patiëntveiligheid als zorgverlenerveiligheid door het minimaliseren van het risico op naaldprikincidenten. Naaldhouders zijn vooral belangrijk in situaties waarbij de stabiliteit van de naald ten opzichte van de spuit verhoogd moet worden, zoals bij het toedienen van medicatie in dichte weefsels of het uitvoeren van precieze intradermale injecties.

Deze hulpmiddelen zijn vaak gemaakt van duurzaam, steriliseerbaar materiaal zoals roestvrij staal, waardoor ze geschikt zijn voor hergebruik in klinische omgevingen. Ze beschikken over een klemmechanisme om de naald stevig op zijn plaats te houden tijdens gebruik. Sommige modellen zijn voorzien van een vergrendelingsmechanisme voor extra veiligheid, wat voorkomt dat de naald onbedoeld losraakt.

Naaldhouders variëren in grootte en ontwerp, afhankelijk van hun specifieke toepassing. Er zijn compacte modellen voor fijne, delicate naalden en grotere, robuustere modellen voor dikkere naalden die gebruikt worden voor meer ingrijpende procedures. Dit maakt ze geschikt voor een breed scala aan medische toepassingen, van routinematige vaccinaties tot complexere medische ingrepen.

Naast hun gebruik in de gezondheidszorg, worden naaldhouders ook gebruikt in laboratoria en onderzoeksinstellingen voor experimentele doeleinden, waar precisie en veiligheid bij het hanteren van naalden van het grootste belang zijn.

Het correct gebruiken en onderhouden van naaldhouders is essentieel voor het behoud van hun functionaliteit en effectiviteit. Ze moeten na elk gebruik correct worden gereinigd en gesteriliseerd om kruisbesmetting te voorkomen en de veiligheid van patiënten en zorgverleners te garanderen.

per pagina
2 Items
B.Braun Durogrip Naaldhouder 0,4/180mm BM003R
B.Braun Durogrip Naaldhouder 0,4/180mm BM003R
Artikel nr: 00888111
€ 669,13 € 553,00
Speciaal voor u besteld
BD Vacutainer houders 250 stuks
BD Vacutainer houders 250 stuks
Artikel nr: 0712025
€ 13,31 € 11,00
Speciaal voor u besteld
per pagina
2 Items
Naaldhouders