Zoeken

Snelverband

Snelverband

Snelverband is een essentieel onderdeel van de eerste hulp en wondzorg, ontworpen voor snelle en efficiënte behandeling van wonden, met name in noodsituaties. Het combineert een absorberend verband met een steunverband, alles in één product, waardoor het ideaal is voor het direct aanpakken van bloedingen en het beschermen van de wond tegen verdere contaminatie.

Een snelverband is zo ontworpen dat het gemakkelijk en snel kan worden aangebracht, zelfs door personen zonder medische training. Het bestaat typisch uit een steriel, absorberend kussen dat op de wond wordt geplaatst, geflankeerd door gaas of elastische banden die om het getroffen lichaamsdeel gewikkeld worden om het kussen op zijn plaats te houden en druk uit te oefenen op de wond. Deze druk helpt om de bloeding te controleren, terwijl het kussen het wondvocht absorbeert.

Snelverbanden zijn verkrijgbaar in verschillende maten en vormen, om een breed scala aan wonden te kunnen behandelen, van kleine snijwonden tot grotere traumatische verwondingen. Ze zijn een onmisbaar item in elke EHBO-kit, of het nu thuis is, op de werkplek, op scholen, of in openbare ruimtes.

Het gebruik van een snelverband vermindert het risico op infectie en ondersteunt het genezingsproces door een veilige en schone omgeving rond de wond te creëren. In tegenstelling tot traditionele verbandmaterialen, die aparte componenten vereisen (gaas, bandages, tape) en meer tijd voor een correcte toepassing, biedt een snelverband een gemakkelijke en effectieve oplossing voor onmiddellijke wondzorg.

Hoewel snelverbanden ontworpen zijn voor eenmalig gebruik en weggegooid moeten worden na gebruik, is het belangrijk om de wond regelmatig te controleren en professionele medische hulp te zoeken voor ernstige of aanhoudende verwondingen.

Het correcte gebruik van snelverbanden kan een aanzienlijk verschil maken in de uitkomst van eerste hulp bij verwondingen, door directe zorg te bieden en de tijd tot professionele behandeling te overbruggen.

per pagina
3 Items
Noba snelverband gerold steriel 10 x 12 cm, 10 stuks
Noba snelverband gerold steriel 10 x 12 cm, 10 stuks
Artikel nr: 1010020-10
€ 5,34 € 4,90
Speciaal voor u besteld
Noba snelverband gerold steriel 6 x 8 cm, 10 stuks
Noba snelverband gerold steriel 6 x 8 cm, 10 stuks
Artikel nr: 1010020-6
€ 3,80 € 3,49
Speciaal voor u besteld
Noba steriel snelverband gerold 8 x 10 cm, 10 stuks
Noba steriel snelverband gerold 8 x 10 cm, 10 stuks
Artikel nr: 1010020-8
€ 3,80 € 3,49
Speciaal voor u besteld
per pagina
3 Items
Snelverband