Zoeken

Kathetertangen

Kathetertangen

Kathetertangen zijn gespecialiseerde medische instrumenten ontworpen voor het vastgrijpen en hanteren van katheters tijdens inbreng- en verwijderingsprocedures. Deze tangen spelen een cruciale rol in urologie, gynaecologie, en andere medische disciplines waar katheterisatie een veelvoorkomende procedure is. Kathetertangen zorgen voor een steriele, veilige en precieze manipulatie van de katheter, wat essentieel is om infectierisico's te minimaliseren en de comfort van de patiënt te maximaliseren.

Deze instrumenten zijn kenmerkend door hun lange, vaak gebogen vorm die de gebruiker in staat stelt om katheters te bereiken en te manoeuvreren zonder direct contact met de patiënt, wat bijdraagt aan de handhaving van steriele omstandigheden. Ze kunnen ook zijn uitgerust met specifieke kenmerken, zoals vergrendelingsmechanismen, om de katheter stevig vast te houden tijdens de procedure.

Vervaardigd uit hoogwaardig roestvrij staal of andere steriele, duurzame materialen, zijn kathetertangen ontworpen voor herhaaldelijk gebruik en sterilisatie, wat ze een betrouwbaar en essentieel onderdeel maakt van medische instrumentatie in ziekenhuizen en klinieken. Het gebruik van kathetertangen helpt bij het waarborgen van een hoge standaard van patiëntenzorg door het bevorderen van effectieve en hygiënische katheterprocedures.

We kunnen geen producten vinden die overeenkomen met de selectie.
Kathetertangen