Zoeken

Autoclaven

Autoclaven

Autoclaven zijn essentiële apparaten binnen de praktijkinrichting voor medische, tandheelkundige, laboratorium-, en tattoopraktijken, gebruikt voor de sterilisatie van instrumenten en materialen. Deze krachtige machines maken gebruik van verzadigde stoom onder hoge druk om bacteriën, virussen, schimmels, en sporen te doden, waardoor ze een onmisbare rol spelen in infectiepreventie en controle. De effectiviteit van een autoclaaf in het bereiken van steriliteit maakt het een standaardprocedure voor het voorbereiden van chirurgische instrumenten, glaswerk, laboratoriumapparatuur, en zelfs sommige vloeistoffen, culturele media, en afvalproducten.

Belangrijke kenmerken van autoclaven omvatten:

  • Hoge Temperatuur en Druk: Typisch werken autoclaven op temperaturen van 121°C tot 134°C onder drukken van ongeveer 15 tot 30 psi, wat de vernietiging van alle micro-organismen garandeert.
  • Veelzijdigheid: Geschikt voor een breed scala aan materialen, waaronder metalen, sommige kunststoffen, rubber, en stoffen.
  • Veiligheidsfuncties: Moderne autoclaven zijn uitgerust met veiligheidsmechanismen om gebruikers te beschermen en het risico van accidentele vrijlating van hete stoom te minimaliseren.
  • Capaciteitsvariaties: Verkrijgbaar in verschillende groottes, van compacte tafelmodellen tot grote vloer staande eenheden, afhankelijk van de behoeften van de praktijk.

Het kiezen van de juiste autoclaaf hangt af van verschillende factoren, zoals de aard en het volume van de items die gesteriliseerd moeten worden, beschikbare ruimte, en budget. Regelmatig onderhoud en validatie zijn cruciaal om de effectiviteit en betrouwbaarheid van de sterilisatieprocedure te garanderen.

De integratie van autoclaven in de praktijkinrichting onderstreept het commitment aan patiëntveiligheid en hygiënische werkprocessen. Ze zijn een fundamentele investering voor praktijken die steriele werkomstandigheden vereisen en vormen een cruciaal onderdeel van de algemene inspanningen om kruisbesmetting te voorkomen en een veilige omgeving voor zowel patiënten als zorgverleners te waarborgen.

per pagina
1 Items
Melag Meladem 40 Harspatronen, 2 stuks
Melag Meladem 40 Harspatronen, 2 stuks
Artikel nr: 0610591
€ 96,68 € 79,90
Speciaal voor u besteld
per pagina
1 Items
Autoclaven