Zoeken

Hechtinstrumenten

Hechtinstrumenten

Hechtinstrumenten zijn cruciale medische hulpmiddelen die worden gebruikt in een breed scala aan chirurgische en medische procedures voor het sluiten van wonden of incisies. Deze instrumenten omvatten een verscheidenheid aan naaldvoerders, scharen, pincetten, en hechtmateriaal zoals draad of nietjes. Elk instrument heeft een specifieke functie om de chirurg of medisch professional te assisteren bij het nauwkeurig en effectief sluiten van weefsels, wat essentieel is voor een goede wondgenezing en het minimaliseren van littekenvorming.

Naaldvoerders zijn ontworpen om naalden vast te houden en te geleiden bij het aanbrengen van hechtingen. Scharen worden gebruikt voor het knippen van hechtdraad of het voorbereiden van het weefsel. Pincetten zijn nuttig voor het manipuleren van weefsel en het plaatsen van hechtingen. Hechtmateriaal, variërend van absorbeerbaar tot niet-absorbeerbaar, wordt gekozen op basis van de locatie van de wond en de benodigde hechttijd voor genezing.

De keuze voor specifieke hechtinstrumenten en -materialen hangt af van de aard van de procedure, de voorkeur van de chirurg, en de behoeften van de patiënt. Door hun essentiële rol in de geneeskunde, zijn hechtinstrumenten onmisbaar in operatiekamers, spoedeisende hulpafdelingen, klinieken en andere medische faciliteiten.

per pagina
2 Items
Mediset Hartmann Nietjesverwijderaar 10 cm
Mediset Hartmann Nietjesverwijderaar 10 cm
Artikel nr: 0711075
€ 3,45 € 2,85
Speciaal voor u besteld
Bbraun Manipler AZ huidnieter, 6 stuks
Bbraun Manipler AZ huidnieter, 6 stuks
Artikel nr: 0711073
€ 90,69 € 74,95
Speciaal voor u besteld
per pagina
2 Items
Hechtinstrumenten