Zoeken

Penlights

Penlights

Penlights zijn kleine, handzame zaklampen die vaak worden gebruikt in de neurologie en andere medische disciplines voor het uitvoeren van verschillende diagnostische tests. In de neurologie worden penlights specifiek gebruikt om de pupillaire reflex te onderzoeken, wat essentieel is voor het beoordelen van de functie van de oogzenuwen en de algemene neurologische status van een patiënt.

Door een licht in de ogen van de patiënt te schijnen, kunnen artsen observeren hoe de pupillen reageren op licht (pupillaire lichtreflex). Normaal gesproken zouden de pupillen moeten vernauwen (constrictie) wanneer ze worden blootgesteld aan licht, en dit zou symmetrisch moeten gebeuren in beide ogen. Afwijkingen in deze reflex, zoals een gebrek aan respons of een asymmetrische respons, kunnen wijzen op mogelijke schade aan de oogzenuw, hersendruk of andere neurologische aandoeningen.

Penlights zijn ook nuttig voor het inspecteren van de mondholte en keel, het beoordelen van de huid en het onderzoeken van wonden. Hun draagbaarheid en het gerichte licht maken penlights tot een onmisbaar hulpmiddel in de klinische praktijk.

Naast de pupillaire reflex kunnen penlights worden gebruikt voor het testen van de accommodatiereflex, waarbij gekeken wordt naar de capaciteit van het oog om zich aan te passen aan het bekijken van objecten op verschillende afstanden. Dit wordt gedaan door het object dicht bij het oog te bewegen en te observeren of de pupillen vernauwen en of de ogen convergeren naar het object.

Penlights zijn eenvoudig in gebruik, maar vereisen klinische kennis om de observaties correct te interpreteren. Ze zijn een waardevol hulpmiddel voor artsen, niet alleen in de neurologie, maar ook in spoedeisende hulp, interne geneeskunde, en vele andere gebieden van de gezondheidszorg.

per pagina
1 Items
Ooglampje/Penlight disposable incl. batterijen (6 stuks)
Ooglampje/Penlight disposable incl. batterijen (6 stuks)
Artikel nr: 264071
€ 13,10 € 10,83
Speciaal voor u besteld
per pagina
1 Items
Penlights