Zoeken

Wattendeppers

Wattendeppers

Wattendeppers zijn kleine, compacte stukjes watten die speciaal zijn ontworpen voor medisch gebruik, zoals het reinigen en desinfecteren van wonden, het aanbrengen van medicatie, of het absorberen van kleine hoeveelheden vloeistof. Ze zijn een essentieel onderdeel van elke medische kit, of het nu in een professionele gezondheidszorgomgeving is of in een thuis EHBO-kit. Deze deppers bieden een handige en hygiënische oplossing voor diverse verzorgingstaken.

Gemaakt van katoen of synthetische vezels, wattendeppers zijn zacht voor de huid en bieden tegelijkertijd voldoende absorptievermogen voor effectieve wondreiniging en -verzorging. Ze zijn ideaal voor het voorzichtig reinigen van de huid rondom wonden of chirurgische incisies, het aanbrengen van antiseptica of antibiotische zalven, en het verwijderen van overtollige vloeistoffen of exsudaat zonder de gevoelige wondgebieden te irriteren.

Wattendeppers zijn beschikbaar in verschillende maten en kunnen steriel of niet-steriel zijn, afhankelijk van de vereiste toepassing. Steriele wattendeppers worden individueel verpakt om kruisbesmetting te voorkomen en zijn geschikt voor gebruik op open wonden of tijdens chirurgische procedures. Niet-steriele deppers zijn geschikt voor algemene huidreiniging en verzorging waarbij steriliteit geen vereiste is.

Deze deppers zijn ook handig voor het verzamelen van monsters voor laboratoriumtests, zoals het afnemen van keeluitstrijkjes of het verzamelen van huidcellen. Hun veelzijdigheid en gebruiksgemak maken wattendeppers een onmisbaar hulpmiddel in zowel professionele medische praktijken als voor persoonlijke gezondheidszorg.

Het gebruik van wattendeppers voor medische doeleinden vermindert het risico op infectie en bevordert een schone, gecontroleerde omgeving voor wondzorg en behandeling. Het is belangrijk om de juiste technieken voor wondreiniging en -verzorging toe te passen om de effectiviteit van de behandeling te maximaliseren en een veilige genezing te bevorderen.

per pagina
1 Items
Noba wattenbollen 0,3 gram, 500 gram verpakking
Noba wattenbollen 0,3 gram, 500 gram verpakking
Artikel nr: 1010122
€ 13,30 € 12,20
Op voorraad
per pagina
1 Items
Wattendeppers