Zoeken

Onderleggers

Onderleggers

Onderleggers, ook bekend als absorberende matjes of incontinentiepads, zijn essentiële verbruiksartikelen gebruikt in medische faciliteiten, verzorgingstehuizen, en voor thuiszorg. Ze zijn ontworpen om bedden, stoelen, en andere oppervlakken te beschermen tegen vocht en vlekken, voornamelijk veroorzaakt door incontinentie, maar ook bij wondzorg en andere medische toepassingen. Deze pads bieden niet alleen bescherming voor meubilair en beddengoed maar bieden ook comfort en hygiëne voor de gebruiker.

Onderleggers zijn verkrijgbaar in verschillende maten, absorptieniveaus, en materialen, variërend van wegwerpvarianten tot herbruikbare en wasbare modellen. De meeste wegwerp onderleggers hebben een meerlagige structuur, met een zachte bovenlaag die vocht van de huid wegleidt, een absorberende kern die vloeistof vasthoudt, en een waterdichte onderlaag die lekkage voorkomt.

Kenmerken van onderleggers omvatten:

  • Absorptievermogen: Ontworpen om verschillende hoeveelheden vloeistof op te vangen, afhankelijk van de specifieke behoeften van de gebruiker.
  • Huidvriendelijk: De bovenlaag is vaak gemaakt van zacht, niet-irriterend materiaal dat comfortabel is voor de huid.
  • Leak-proof: Een waterdichte onderlaag beschermt bedden en meubels tegen schade door vocht.
  • Geurcontrole: Sommige onderleggers bevatten materialen die helpen geuren te minimaliseren.

Het gebruik van onderleggers is cruciaal in zorgomgevingen om de integriteit van bedden en meubels te behouden, het comfort van patiënten te vergroten, en de verspreiding van infecties te voorkomen. Ze zijn bijzonder waardevol voor patiënten met incontinentieproblemen, bieden een hygiënische oplossing die bijdraagt aan de waardigheid van de gebruiker.

Voor optimale bescherming en comfort is het belangrijk om de juiste soort en maat onderlegger te kiezen, afgestemd op de individuele behoeften en het verwachte gebruik. Regelmatige vervanging of reiniging van onderleggers is essentieel om een schone en hygiënische omgeving te handhaven.

Onderleggers zijn een onmisbaar onderdeel van de dagelijkse zorgpraktijk, die een eenvoudige en effectieve manier bieden om hygiëne en comfort voor patiënten te waarborgen, terwijl tegelijkertijd meubilair en beddengoed worden beschermd.

per pagina
2 Items
MoliCare Premium Bed Mat, 7 druppels, 40 x 60 cm, 25 stuks
MoliCare Premium Bed Mat, 7 druppels, 40 x 60 cm, 25 stuks
Artikel nr: 084437
€ 5,93 € 5,44
Op voorraad
MoliNea plus D 20 x 40 cm, 50 stuks
MoliNea plus D 20 x 40 cm, 50 stuks
Artikel nr: 246400298
€ 12,11 € 11,11
Speciaal voor u besteld
per pagina
2 Items
Onderleggers