Zoeken

Toebehoren & accessoires

Toebehoren & accessoires

Toebehoren en accessoires voor instrumentensterilisatie zijn essentiële hulpmiddelen die de effectiviteit en efficiëntie van het sterilisatieproces ondersteunen binnen medische faciliteiten. Deze reeks producten omvat items die niet direct bijdragen aan de sterilisatie zelf, maar die nodig zijn voor het voorbereiden, verpakken, controleren, en onderhouden van steriele instrumenten en apparatuur. Ze zijn cruciaal voor het waarborgen van een hoog niveau van infectie controle en patiëntveiligheid.

Enkele voorbeelden van deze toebehoren en accessoires omvatten:

  • Sterilisatiecontainers: Duurzame containers gebruikt voor het veilig verpakken, transporteren, en opslaan van gesteriliseerde instrumenten.
  • Instrumentennetten en -trays: Faciliteren de organisatie van instrumenten binnen de autoclaaf en zorgen voor een optimale stoompenetratie tijdens het sterilisatieproces.
  • Reinigingsborstels en -instrumenten: Speciaal ontworpen voor het grondig reinigen van instrumenten voorafgaand aan sterilisatie, om alle organische resten te verwijderen.
  • Teststrips en -indicatoren: Gebruikt voor het valideren van de effectiviteit van het sterilisatieproces, door de blootstelling aan specifieke sterilisatieparameters aan te tonen.
  • Onderhoudskits voor sterilisatieapparatuur: Bevat onderdelen en hulpmiddelen nodig voor het routinematige onderhoud en de kalibratie van sterilisatieapparatuur.

Het gebruik van deze toebehoren en accessoires vereist een grondige kennis van de sterilisatieprotocollen en -procedures. Correct gebruik verzekert dat alle instrumenten en apparatuur effectief worden gesteriliseerd en klaar zijn voor veilig gebruik bij patiënten.

Deze producten zijn ontworpen om compatibel te zijn met verschillende sterilisatiemethoden, zoals stoomsterilisatie, ethyleenoxide (EtO) sterilisatie, en droge hitte sterilisatie. Het kiezen van de juiste toebehoren en accessoires voor specifieke sterilisatieprocessen en instrumenttypes is essentieel voor het behalen van optimale resultaten.

Toebehoren en accessoires voor instrumentensterilisatie spelen een belangrijke rol in de operatiekamers, tandartspraktijken, laboratoria, en andere zorg gerelateerde omgevingen. Ze helpen bij het handhaven van de operationele efficiëntie, terwijl ze voldoen aan de strikte richtlijnen voor infectiepreventie en -controle.

per pagina
4 Items
Aspirmatic® system: mengbeker om oplossing aan te maken
Aspirmatic® system: mengbeker om oplossing aan te maken
Artikel nr: 22031980066
€ 92,95 € 76,82
Speciaal voor u besteld
Rotasept borenbad
Rotasept borenbad
Artikel nr: 22031980100
€ 11,62 € 9,60
Speciaal voor u besteld
Instrumentenbak 3 L transparante deksel
Instrumentenbak 3 L transparante deksel
Artikel nr: 22031980102
€ 116,67 € 96,42
Speciaal voor u besteld
Diathermiezak 35 x 40 cm, per 30 stuks
Diathermiezak 35 x 40 cm, per 30 stuks
Artikel nr: 247600209
€ 24,08 € 19,90
Speciaal voor u besteld
per pagina
4 Items
Toebehoren & accessoires