Zoeken

Over ons

Wie is Remka?

Remka, een prominente speler in de groothandel voor medische benodigdheden, heeft een lange en rijke historie. Onze missie is om een breed scala aan hoogwaardige medische producten en persoonlijke zorgartikelen te leveren. Met meer dan 100.000 producten variërend van gespecialiseerde medische apparatuur tot alledaagse verbandmiddelen en huidverzorgingsproducten, bedienen wij een divers klantenbestand. Van huisartsen, fysiotherapeuten, verpleegkundigen en chirurgen tot schoonheidssalons en particulieren, Remka staat garant voor kwaliteit en betrouwbaarheid in elke levering.

Onze geschiedenis: een reis door de tijd

Remka's verhaal, dat meer dan een eeuw overspant, begon in 1902 met de oprichting van de firma A. Remkes in Utrecht. De reis van Remka door de tijd is een verhaal van groei, aanpassing en innovatie:

 • Remka KvK Handelsregister

  1902: de oprichting

  In het hart van Utrecht werd A. Remkes opgericht als een groothandel gespecialiseerd in medische instrumenten en verbandstoffen. Deze kleine onderneming, gestart met een visie op het leveren van essentiële medische benodigdheden, legde de basis voor het toekomstige succes van Remka.
 • De vroege 20e eeuw

  In de eerste helft van de 20e eeuw, een periode gekenmerkt door talrijke medische ontwikkelingen en uitdagingen, bouwde A. Remkes een reputatie op van betrouwbaarheid en kwaliteit. Het bedrijf groeide gestaag en werd een vertrouwde naam onder zorgprofessionals en burgers in Utrecht en omstreken.
 • Midden 20e eeuw: groei en uitbreiding

  Na de Tweede Wereldoorlog, in een tijdperk van wederopbouw en medische vooruitgang, breidde A. Remkes zijn productaanbod aanzienlijk uit. Het bedrijf paste zich aan de veranderende behoeften van de gezondheidszorg aan en introduceerde nieuwe producten en diensten.
 • Jaren 70 en 80: innovatie en modernisering

  Gedurende de jaren 70 en 80, een tijd van technologische vooruitgang, moderniseerde A. Remkes zijn operaties en logistiek. Dit tijdperk zag ook een grotere focus op klantenservice en het opbouwen van langdurige klantrelaties.
 • 1990: een nieuwe richting als Remka Medisch

  Met het aanbreken van het nieuwe decennium, onderging het bedrijf een significante transformatie. A. Remkes werd omgedoopt tot Remka Medisch, wat een hernieuwde focus op innovatie en uitbreiding van het assortiment markeerde. Deze verandering symboliseerde een nieuwe visie voor het bedrijf in lijn met de evoluerende medische industrie.
 • 1991-2023: Remka B.V. en de toekomst

  De periode van 1991 tot 2023 was een tijd van belangrijke strategische verschuivingen en overnames, wat leidde tot de uiteindelijke oprichting van Remka B.V. in Rijswijk (ZH). Deze verhuizing weerspiegelt niet alleen onze groei en evolutie als bedrijf, maar ook onze toewijding aan duurzaamheid en vooruitstrevende bedrijfspraktijken.

In de loop van haar geschiedenis heeft Remka zich niet alleen aangepast aan de veranderende tijden, maar heeft het ook actief bijgedragen aan de evolutie van de gezondheidszorgsector. Vandaag de dag, met de lancering van onze nieuwe identiteit en state-of-the-art webshop in 2024, zetten we onze toewijding aan innovatie en uitmuntendheid voort, met het oog op de toekomst en de behoeften van onze klanten.

Remka vandaag: innovatie en duurzaamheid

Remka staat vandaag de dag bekend om zijn uitgebreide klantenkring en expertise in de eerstelijnszorg. Met meer dan 120 jaar ervaring, blijven wij ons inzetten voor continue verbetering en innovatie. Onze nieuwe identiteit, die in 2024 is gelanceerd, omvat een geavanceerde webshop en een geoptimaliseerd bestelsysteem, bedoeld om onze dienstverlening verder te verbeteren. Ons moderne, duurzaam ontworpen pand in Rijswijk weerspiegelt onze toewijding aan milieubewustzijn en maatschappelijke verantwoordelijkheid.

MDR (Medical Device Regulation) en de impact op Remka

Als gevolg van de nieuwe MDR-wetgeving, die de veiligheid en traceerbaarheid van medische hulpmiddelen verhoogt, heeft Remka zijn werkwijzen en assortiment aangepast om aan de strengere eisen te voldoen. Deze aanpassingen zorgen ervoor dat wij onze klanten de veiligste en meest betrouwbare medische producten kunnen blijven aanbieden.

Waarom kiezen voor Remka?

Bij Remka zijn we trots op onze:

 • Ervaring en expertise: Meer dan een eeuw aan kennis en ervaring in de medische sector.
 • Brede assortiment: Een uitgebreide selectie van producten die aan alle behoeften voldoet.
 • Klantgerichte service: Onze klantenservice biedt deskundige ondersteuning en advies.
 • Flexibiliteit en snelheid: Snelle leveringen en een spoedservice voor urgente bestellingen.
 • Duurzaamheid: Ons A+++++ gecertificeerde pand en onze inzet voor milieuvriendelijke praktijken.

Bij Remka streven we ernaar om elke klant, of het nu een professional of consument is, volledig te ontzorgen. Ontdek de waarde die Remka aan uw praktijk of persoonlijke zorg kan toevoegen.