Zoeken

Batterijen

Batterijen

Batterijen zijn een onmisbaar verbruiksmateriaal in zowel professionele als persoonlijke omgevingen, essentieel voor het van stroom voorzien van een breed scala aan apparaten en elektronica. Van afstandsbedieningen en zaklampen tot medische apparatuur en draadloze toetsenborden, batterijen zorgen voor mobiliteit, gemak en betrouwbaarheid in het dagelijks leven. Beschikbaar in diverse maten en types, zoals AA, AAA, C, D, en 9V, evenals speciale oplaadbare varianten, voldoen batterijen aan de energiebehoeften van verschillende apparaten.

Belangrijke kenmerken van batterijen omvatten:

  • Diverse chemische samenstellingen: Alkaline, lithium, en oplaadbare NiMH (Nikkel-Metaalhydride) of Li-ion (Lithium-ion) batterijen bieden verschillende voordelen in termen van levensduur, opslagcapaciteit en prestatie in verschillende temperaturen.
  • Milieuoverwegingen: Oplaadbare batterijen verminderen afval en zijn milieuvriendelijker dan wegwerpbatterijen, maar vereisen een initiële investering en geschikte oplaadapparatuur.
  • Veiligheid en opslag: Het correct hanteren en opslaan van batterijen is essentieel om lekken en corrosie te voorkomen en om de veiligheid te waarborgen, vooral bij het omgaan met lithiumbatterijen, die een hoger risico op oververhitting kunnen hebben.

Het gebruik van de juiste type en grootte batterij is cruciaal voor de optimale werking en levensduur van elektronische apparaten. Kiezen voor kwaliteitsbatterijen van gerenommeerde merken kan de prestaties verbeteren en de noodzaak voor frequente vervangingen verminderen.

In een tijd waarin afhankelijkheid van draagbare elektronische apparaten toeneemt, spelen batterijen een sleutelrol in het ondersteunen van de mobiliteit en functionaliteit van technologie in ons dagelijks leven. Het verantwoord gebruiken en recyclen van batterijen draagt ook bij aan milieubescherming en duurzaamheid.

Batterijen zijn daarmee fundamentele dagelijkse verbruiksmaterialen die cruciaal zijn voor het functioneren van een breed scala aan persoonlijke en professionele apparaten, en bieden gebruikers gemak en zekerheid in een geconnecteerde wereld.

per pagina
3 Items
Batterij LR14 1,5 Volt per stuk
Batterij LR14 1,5 Volt per stuk
Artikel nr: 0150120
€ 2,00 € 1,65
Op voorraad
Batterij Penlight LR6, AA, 10 stuks
Batterij Penlight LR6, AA, 10 stuks
Artikel nr: 0150100
€ 9,08 € 7,50
Speciaal voor u besteld
Varta Knoopbatterij CR2032
Varta Knoopbatterij CR2032
Artikel nr: 0150101
€ 1,59 € 1,59
Speciaal voor u besteld
per pagina
3 Items
Batterijen