Zoeken

Urinezakken

Urinezakken

Urinezakken zijn een cruciaal onderdeel van het beheer van urineafvoer voor patiënten die gebruikmaken van katheters. Deze zakken verzamelen urine die via de katheter uit de blaas wordt geleid, waardoor patiënten comfort en hygiëne behouden gedurende de dag of nacht. Ze zijn essentieel voor patiënten met urineretentieproblemen, incontinentie, of die bedlegerig zijn of beperkte mobiliteit hebben.

Er bestaan verschillende typen urinezakken, ontworpen voor specifieke behoeften en situaties:

  • Beenzakken: Compact en ontworpen om discreet onder kleding aan het been van de patiënt te worden gedragen. Ze stellen patiënten in staat om hun dagelijkse activiteiten voort te zetten met minimale onderbreking.
  • Nachtzakken: Grotere capaciteit voor gebruik gedurende de nacht, vaak gekoppeld aan de beenzak of direct aan de katheter voor ononderbroken slaap.
  • Disposable urinezakken: Voor eenmalig gebruik, bedoeld om het risico op kruisbesmetting en infecties te minimaliseren.

Urinezakken zijn meestal gemaakt van duurzaam plastic met een klep die terugvloei van urine naar de katheter of blaas voorkomt, ter bescherming tegen infecties. Ze bevatten vaak een meetindicator voor het eenvoudig monitoren van de urine-output, wat belangrijk is voor het bijhouden van de hydratatiestatus en de nierfunctie van de patiënt.

Het correct gebruiken en regelmatig legen van urinezakken is essentieel om infecties te voorkomen en te zorgen voor een effectieve urineafvoer. Zorgverleners en patiënten moeten vertrouwd zijn met de juiste procedures voor het bevestigen, legen en vervangen van urinezakken om gezondheidsrisico's te minimaliseren.

Urinezakken verbeteren de levenskwaliteit van patiënten aanzienlijk door hen in staat te stellen deel te nemen aan dagelijkse activiteiten met meer zelfvertrouwen en zonder de zorg voor urinelekkage of ongemak. Ze zijn onmisbaar in het beheer van langdurige katheterzorg, zowel in ziekenhuizen als in thuiszorgsituaties.

per pagina
1 Items
Uri-Max kinder urine opvangzakjes, 10 stuks
Uri-Max kinder urine opvangzakjes, 10 stuks
Artikel nr: 0715085
€ 3,81 € 3,15
Op voorraad
per pagina
1 Items
Urinezakken