Zoeken

Onthechtingssets

Onthechtingssets

Onthechtingssets zijn speciaal samengestelde kits die gebruikt worden in de medische praktijk voor het veilig en hygiënisch verwijderen van hechtingen of nietjes na wondgenezing. Deze sets zijn typisch samengesteld uit steriele instrumenten zoals scharen, pincetten, en soms een naaldvoerder, afhankelijk van de complexiteit van de te verwijderen hechtingen. Het doel van onthechtingssets is om een veilige procedure te waarborgen, het risico op infectie te minimaliseren en het comfort van de patiënt te maximaliseren tijdens het verwijderen van hechtmateriaal.

Disposable onthechtingssets bieden het voordeel van eenmalig gebruik, waardoor de kans op kruisbesmetting aanzienlijk vermindert en de steriliteit van de instrumenten gegarandeerd is. Dit is met name belangrijk in omgevingen waar een snelle en efficiënte behandeling vereist is, zoals in spoedeisende hulpafdelingen, chirurgische centra, en in de huisartsenpraktijk.

Naast de basisinstrumenten kunnen onthechtingssets ook aanvullende materialen bevatten zoals steriele gaasjes en desinfectiemiddelen voor wondreiniging voor of na het verwijderen van de hechtingen. Het gebruik van onthechtingssets draagt bij aan een gestroomlijnde, veilige en effectieve wondzorgprocedure, wat bijdraagt aan een betere wondgenezing en patiënttevredenheid.

per pagina
2 Items
Mediset Hartmann Nietjesverwijderaar 10 cm
Mediset Hartmann Nietjesverwijderaar 10 cm
Artikel nr: 0711075
€ 3,45 € 2,85
Speciaal voor u besteld
Onthechtset steriel 10 stuks
Onthechtset steriel 10 stuks
Artikel nr: 241800007
€ 84,32 € 69,69
Speciaal voor u besteld
per pagina
2 Items
Onthechtingssets