Zoeken

PH strips

PH strips

pH-strips zijn essentiële hulpmiddelen in laboratoria voor het snel en eenvoudig meten van de zuurgraad of alkaliniteit van een oplossing. Deze teststrips worden gebruikt in een breed scala van velden, waaronder chemie, biologie, milieuwetenschappen, voedseltechnologie en medische laboratoria. pH-strips bestaan uit kleine strookjes papier die behandeld zijn met een pH-gevoelige kleurstof. Wanneer de strip in contact komt met een vloeistof, verandert de kleur afhankelijk van de pH-waarde van de vloeistof. Deze kleurverandering wordt vervolgens vergeleken met een kleurenschaal die bij de strips wordt geleverd, waarmee de pH-waarde kan worden afgelezen.

Het gebruik van pH-strips is bijzonder handig voor veldwerk of snelle analyses waar toegang tot geavanceerdere pH-meetinstrumenten zoals pH-meters niet praktisch is. Ze zijn ook waardevol in educatieve settings voor demonstraties en experimenten. Naast de algemene pH-strips zijn er strips beschikbaar die zijn geoptimaliseerd voor specifieke pH-bereiken, waardoor nauwkeurigere metingen mogelijk zijn voor specifieke toepassingen.

pH-strips zijn cruciaal voor het handhaven van de juiste pH-niveaus in laboratoriumexperimenten, het controleren van de kwaliteit van voedsel en water, het uitvoeren van bodemanalyses in de landbouw en het monitoren van patiëntengezondheid in medische laboratoria.

per pagina
1 Items
Vaginale pH-teststrips
Vaginale pH-teststrips
Artikel nr: 0265405
€ 14,52 € 12,00
Speciaal voor u besteld
per pagina
1 Items
PH strips