Zoeken

AED elektroden

AED elektroden

AED-elektroden zijn cruciale componenten van Automatische Externe Defibrillatoren (AED's), apparaten die levensreddend zijn bij een plotselinge hartstilstand. Deze zelfklevende pads worden direct op de huid van een slachtoffer aangebracht om een elektrische schok van de AED door te geven, wat kan helpen het normale hartritme te herstellen. Gezien hun essentiële rol in noodsituaties, vormen AED-elektroden een belangrijk onderdeel van de dagelijkse verbruiksmaterialen in openbare ruimtes, kantoren, sportfaciliteiten, en andere plaatsen waar mensen samenkomen.

Belangrijke kenmerken van AED-elektroden omvatten:

  • Zelfklevend: Ontworpen om stevig op de borst van het slachtoffer te blijven zitten tijdens defibrillatie.
  • Pre-gelde oppervlak: Voor een optimale geleiding van de elektrische schok.
  • Duidelijk gemarkeerd: Met instructies of afbeeldingen voor correcte plaatsing op het lichaam.
  • Houdbaarheid: Hebben een vervaldatum, waarna ze vervangen moeten worden om effectiviteit te garanderen.

Het regelmatig controleren en vervangen van AED-elektroden is essentieel om de paraatheid van een AED in noodgevallen te waarborgen. Elektroden kunnen slechts eenmaal gebruikt worden en moeten na elke inzet worden vervangen, of eerder als de houdbaarheidsdatum is verstreken.

Het beschikbaar hebben van reserve-elektroden in de buurt van AED-apparaten zorgt ervoor dat de apparatuur altijd klaar is voor gebruik. Training in het correct aanbrengen van de elektroden maakt ook een integraal deel uit van AED-opleidingsprogramma's, aangezien een correcte plaatsing cruciaal is voor de effectiviteit van de defibrillatie.

AED-elektroden zijn dus een vitaal onderdeel van de noodhulpuitrusting, waarbij hun beschikbaarheid en onderhoud direct bijdragen aan de levensreddende capaciteit van AED's in gemeenschappen en werkomgevingen.

We kunnen geen producten vinden die overeenkomen met de selectie.
AED elektroden