Zoeken

Duurzaamheid bij Remka: onze toewijding en acties


Onze filosofie

Bij Remka staat duurzaamheid centraal in onze missie en visie. We streven naar een perfecte balans tussen financiële gezondheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid, met een diepgaande focus op milieu- en sociale impact. Dit betekent dat we bij elke zakelijke beslissing nadenken over de gevolgen voor onze planeet en gemeenschap, met als doel een positieve en langdurige impact te hebben.

Certificering en kwaliteitsstandaarden

Onze toewijding aan kwaliteit en duurzaamheid wordt versterkt door onze naleving van internationale ISO-normen. Deze normen bieden een gestructureerde aanpak om onze bedrijfsprocessen en -structuren voortdurend te evalueren en te verbeteren, waardoor we zowel onze klanttevredenheid als onze milieu- en sociale verantwoordelijkheden waarborgen.

Duurzame ontwikkelingsdoelen

Remka heeft zich volledig gewijd aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de VN, met speciale aandacht voor het beëindigen van armoede, het verminderen van ongelijkheid en het aanpakken van klimaatverandering. We zijn actief bezig met het implementeren van deze doelen in onze nationale en internationale operaties, als opvolger van de Millenniumdoelen.

Afvalstroom en productassortiment optimalisatie

We streven ernaar onze afvalstroom te minimaliseren en bieden een reeks gerecyclede producten aan. Onze focus ligt op het bijdragen aan een circulaire economie, waarbij we minder afhankelijk zijn van nieuwe grondstoffen en meer op hergebruik en recycling. Dit omvat het verminderen van papiergebruik en het optimaliseren van onze verpakkingen, waarbij we proberen het materiaalgebruik te verminderen en hergebruik te stimuleren.

Duurzame huisvesting en energie-efficiëntie

Ons nieuwe bedrijfspand is een baken van duurzaamheid. We maken geen gebruik van gas, hebben onze eigen warmtepomp en zonnepanelen, en zijn daarmee volledig zelfvoorzienend. De verlichting is volledig LED, we hebben slimme vloerverwarming en triple glas, wat resulteert in een energielabel A+++++.

Klimaatneutrale verzending met DHL GoGreen

Onze samenwerking met DHL GoGreen onderstreept onze inzet voor duurzame verzending. DHL werkt aan het verminderen van CO2-uitstoot door het gebruik van duurzame bouwmethoden, het inzetten van HVO-brandstof en het uitbreiden van hun elektrische wagenpark. Door deelname aan het GoGreen compensatieprogramma compenseren we de resterende CO2-uitstoot, en investeren we in gecertificeerde Gold Standard-projecten in ontwikkelingslanden.

Duurzame webhosting

Voor onze website hebben we gekozen voor een hostingprovider die duurzaamheid als prioriteit ziet. Onze servers zijn gehuisvest bij Interxion, waar alle stroom afkomstig is van 100% hernieuwbare bronnen, wat onze toewijding aan een lagere CO2-voetafdruk versterkt.

Continue verbetering en maatschappelijke verantwoordelijkheid

Als een vooruitstrevend familiebedrijf zijn we continu op zoek naar lange termijn duurzame oplossingen. Dit omvat het actief bijdragen aan de gemeenschap door donaties aan liefdadigheidsinstellingen en het zorgen voor een ethische inkoop- en productieketen. We streven naar openheid en transparantie met onze partners en leveranciers om ervoor te zorgen dat zij voldoen aan de hoogste normen van duurzaamheid en ethiek.

Door onze uitgebreide inzet voor duurzaamheid willen we niet alleen een positieve impact hebben op het milieu en de maatschappij, maar ook anderen inspireren om duurzaamheid te omarmen in hun bedrijfsvoering.