Zoeken

Afsluitdopjes

Afsluitdopjes

Afsluitdopjes zijn kleine, maar essentiële accessoires binnen de wereld van injectiematerialen, ontworpen om de steriele toestand van naalden en spuiten te behouden. Deze dopjes worden gebruikt om de openingen van spuiten en naalden af te sluiten nadat de steriele verpakking is geopend, maar voordat de injectie wordt toegediend. Dit helpt om contaminatie van de naald of spuit te voorkomen, wat van cruciaal belang is voor patiëntveiligheid.

Deze dopjes zijn meestal gemaakt van plastic of rubber en zijn ontworpen om stevig op de tip van de spuit of het einde van de naald te passen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en vormen om compatibel te zijn met verschillende soorten spuiten en naalden, waaronder Luer-Lock en Luer-Slip modellen.

Afsluitdopjes spelen een belangrijke rol in verschillende medische procedures, van routinematige vaccinaties tot het toedienen van medicatie en het afnemen van bloedmonsters. Ze zijn ook nuttig in situaties waarbij een spuit tijdelijk wordt opgezet, maar de injectie pas later wordt toegediend, door te zorgen dat de spuit steriel blijft tot het moment van gebruik.

Naast hun praktische toepassing in het behoud van steriliteit, dragen afsluitdopjes ook bij aan de algemene hygiëne en veiligheid binnen medische instellingen. Ze helpen het risico op kruisbesmetting en de verspreiding van infectieziekten te verminderen door een fysieke barrière te vormen tussen de naald/spuit en de omgeving.

Voor eenmalig gebruik ontworpen, moeten afsluitdopjes na gebruik worden weggegooid volgens de richtlijnen voor medisch afval, om te zorgen voor een veilige en hygiënische werkomgeving.

per pagina
1 Items
Afsluitdopjes voor Luer-slip en Luer-Lock Spuiten, 100 stuks
Afsluitdopjes voor Luer-slip en Luer-Lock Spuiten, 100 stuks
Artikel nr: 0711106
€ 8,35 € 6,90
Op voorraad
per pagina
1 Items
Afsluitdopjes