Zoeken

Urine toebehoren

Urine toebehoren

Bij urineonderzoek spelen diverse toebehoren een essentiële rol in het verzamel-, analyse- en opslagproces. Deze materialen en hulpmiddelen zijn ontworpen om de nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van urineanalyses te verhogen, van de initiële verzameling tot de uiteindelijke laboratoriumanalyse. Hier volgt een overzicht van enkele belangrijke urine-toebehoren:

  1. Urineverzamelcontainers: Steriele containers die worden gebruikt voor het verzamelen van urine. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en met verschillende dekseltypen om kruisbesmetting te voorkomen en de integriteit van het monster te behouden.

  2. Urinebewaarbuizen: Speciaal ontworpen buizen die gebruikt worden voor het transport en de opslag van urine. Ze kunnen voorzien zijn van conserveermiddelen die de stabiliteit van het monster verlengen en de afbraak van gevoelige componenten minimaliseren.

  3. Dipsticks en teststrips: Voor het uitvoeren van snelle chemische analyses van urine op de aanwezigheid van eiwitten, glucose, ketonen, pH-waarden en andere indicatoren van gezondheidsproblemen.

  4. Microscoopglaasjes en dekglaasjes: Voor microscopisch onderzoek van urine, waarbij sediment wordt beoordeeld op de aanwezigheid van cellen, kristallen, bacteriën en andere elementen die kunnen wijzen op ziekte.

  5. Centrifuges en microcentrifuges: Apparaten die worden gebruikt voor het scheiden van vaste stoffen van vloeistoffen in urine, wat essentieel is voor het sedimentonderzoek.

  6. Pipetten en druppelaars: Voor het nauwkeurig overbrengen van urine naar teststrips, slides, of analyseapparatuur.

  7. Beschermende kleding: Zoals handschoenen, labjassen, en soms gezichtsbescherming, om laboratoriumpersoneel te beschermen tegen blootstelling aan potentieel infectieuze materialen.

  8. Refractometers: Voor het meten van de specifieke zwaartekracht van urine, wat kan helpen bij het bepalen van de nierfunctie en de hydratatiestatus van een patiënt.

  9. Etiketten en markeringen: Voor het nauwkeurig identificeren van monsters, wat essentieel is voor het behouden van de monsterintegriteit en het voorkomen van verwisselingen.

Deze en andere urine-toebehoren zijn cruciaal voor het uitvoeren van betrouwbare en nauwkeurige urineanalyses. Het juiste gebruik en beheer van deze hulpmiddelen zijn fundamenteel voor de diagnostiek en het monitoren van patiënten in klinische settings.

per pagina
4 Items
Pasteurpipetten disposable 1,5 ml, 500 stuks
Pasteurpipetten disposable 1,5 ml, 500 stuks
Artikel nr: 0610425
€ 56,75 € 46,90
Speciaal voor u besteld
Uricult rekje voor Cultura broedstoofje
Uricult rekje voor Cultura broedstoofje
Artikel nr: 0610069
€ 60,44 € 49,95
Speciaal voor u besteld
Pasteurpipetten 3,5 ml, 500 stuks
Pasteurpipetten 3,5 ml, 500 stuks
Artikel nr: 0610404
€ 33,76 € 27,90
Speciaal voor u besteld
Urineflesborstel
Urineflesborstel
Artikel nr: 0610066
€ 5,43 € 4,49
Speciaal voor u besteld
per pagina
4 Items
Urine toebehoren