Zoeken

Injectiepleisters

Injectiepleisters

Injectiepleisters zijn kleine, zelfklevende pleisters die specifiek ontworpen zijn voor het bedekken van de injectieplaats na een medische injectie, zoals vaccinaties, bloedafnames, of het toedienen van medicatie. Deze pleisters helpen bij het beschermen van de punctiewond tegen infectie en ondersteunen het natuurlijke genezingsproces van het lichaam. Ze zijn essentieel in zowel klinische als thuiszorgomgevingen om de hygiëne en veiligheid na de injectieprocedure te waarborgen.

Injectiepleisters zijn meestal gemaakt van een zacht, ademend materiaal dat comfortabel is voor de huid en voldoende luchtcirculatie toelaat om het genezingsproces te bevorderen. Het centrale gedeelte van de pleister bevat vaak een klein absorberend kussentje dat in staat is om eventuele bloed- of vochtuitscheiding van de injectieplaats op te vangen.

Deze pleisters zijn ontworpen om gemakkelijk aan te brengen en te verwijderen zonder de huid te beschadigen of onnodig ongemak te veroorzaken. Ze zijn beschikbaar in verschillende maten en soms in kindvriendelijke ontwerpen met cartoons of kleuren om het comfort van jonge patiënten te vergroten.

Injectiepleisters zijn voor eenmalig gebruik en worden steriel verpakt om kruisbesmetting te voorkomen. Ze zijn een standaard onderdeel van de uitrusting voor gezondheidswerkers die injecties toedienen, en zijn ook nuttig voor individuen die zelfinjecties uitvoeren, zoals patiënten met diabetes die insuline spuiten.

Het gebruik van injectiepleisters draagt bij aan een complete, hygiënische injectieprocedure en biedt patiënten comfort en bescherming na de behandeling.

per pagina
1 Items
Leukoplast Soft White 1,9 x 4 cm, 500 stuks
Leukoplast Soft White 1,9 x 4 cm, 500 stuks
Artikel nr: 1010117
€ 19,62 € 18,00
Op voorraad
per pagina
1 Items
Injectiepleisters