Zoeken

Overige scalpels

Overige scalpels

De categorie "overige scalpels" omvat een breed scala aan gespecialiseerde snijgereedschappen die worden gebruikt in de medische en chirurgische praktijk, buiten de standaard scalpels met verwisselbare mesjes. Deze scalpels zijn ontworpen voor specifieke toepassingen waarbij traditionele scalpelhandvatten en mesjes niet voldoen aan de unieke eisen van bepaalde procedures of voorkeuren van chirurgen. Voorbeelden hiervan kunnen omvatten:

  • Precisiescalpels: Ontworpen voor uiterst fijne en delicate snijtaken, vaak gebruikt in oogheelkunde, neurochirurgie, of plastische chirurgie.
  • Autoclaafbare scalpels: Herbruikbare scalpels die kunnen worden gesteriliseerd in een autoclaaf, geschikt voor omgevingen waar steriliteit cruciaal is en wegwerpopties minder gewenst zijn.
  • Elektrische scalpels of diathermiescalpels: Gebruiken elektriciteit om weefsel te snijden en tegelijkertijd bloedvaten te coaguleren, wat helpt bij het beheersen van bloedingen tijdens chirurgische ingrepen.
  • Laser scalpels: Gebruiken geconcentreerd licht om precieze sneden te maken en tegelijkertijd bloedvaten te coaguleren. Ze zijn bijzonder nuttig in procedures waarbij extreme precisie en minimale weefselschade vereist zijn.
  • Harmonic scalpels: Gebruiken ultrasone energie om weefsel te snijden en te coaguleren, wat zorgt voor minder bloedverlies en snellere genezingstijden.

Deze "overige scalpels" bieden aanvullende opties voor chirurgen en medische professionals, waardoor ze de juiste tools kunnen kiezen op basis van de specifieke vereisten van hun patiënten en procedures. De ontwikkeling van deze geavanceerde scalpeltechnologieën draagt bij aan verbeterde chirurgische resultaten, verminderde hersteltijden en verbeterde patiëntenzorg.

per pagina
1 Items
Swann Morton mesverwijderaar unit, niet steriel, 10 stuks
Swann Morton mesverwijderaar unit, niet steriel, 10 stuks
Artikel nr: 0265147
€ 19,36 € 16,00
Op voorraad
per pagina
1 Items
Overige scalpels