Zoeken

Sprays

Sprays

In de categorie van verbandmiddelen vormen sprays een unieke en veelzijdige groep producten, ontworpen om wondverzorging en blessurepreventie te ondersteunen door middel van een eenvoudige toepassingswijze. Deze sprays kunnen verschillende functies hebben, afhankelijk van hun specifieke formules, waaronder desinfecteren, pijn verlichten, wondgenezing bevorderen, of zelfs een beschermende barrière vormen op de huid.

  1. Desinfecterende sprays zijn ontworpen om wonden schoon te maken en te beschermen tegen infecties. Ze bevatten vaak antiseptische componenten die bacteriën, virussen en andere micro-organismen die infecties kunnen veroorzaken, elimineren of remmen.

  2. Pijnverlichtende sprays bieden tijdelijke verlichting van pijn en jeuk geassocieerd met kleine snijwonden, schaafwonden, brandwonden, en insectenbeten. Ze kunnen ingrediënten bevatten zoals lidocaïne, die plaatselijk verdoven en ongemak verminderen.

  3. Wondgenezing sprays bevatten ingrediënten die het natuurlijke genezingsproces van het lichaam ondersteunen, zoals aloë vera of zink. Ze kunnen helpen bij het versnellen van de genezing van snijwonden, schaafwonden en andere kleine wonden.

  4. Beschermende barrièresprays vormen een dunne, transparante laag over de huid of wond, die dient als een schild tegen externe contaminanten, terwijl de huid kan ademen en genezen. Deze sprays zijn bijzonder nuttig voor patiënten met gevoelige huid of voor wonden op plaatsen die moeilijk te verbinden zijn.

Sprays als verbandmiddelen bieden het gemak van een snelle en schone toepassing, wat ze ideaal maakt voor gebruik in eerste hulp situaties, thuis, op de werkplek, of tijdens sportactiviteiten. Het is echter belangrijk om de instructies zorgvuldig te volgen en medisch advies in te winnen voor het gebruik van deze producten, vooral bij ernstige wonden of aanhoudende symptomen.

De ontwikkeling van deze producten heeft geleid tot verbeterde toegankelijkheid en efficiëntie in wondzorg en blessurebehandeling, waardoor essentiële zorg sneller en gemakkelijker wordt voor zowel professionals in de gezondheidszorg als voor patiënten zelf.

per pagina
2 producten
Verbandspray Opsite 240 ml
Verbandspray Opsite 240 ml
Artikel nr: 1010141
€ 21,75 € 19,95
Op voorraad
Granulox hemoglobinespray, 12 ml
Granulox hemoglobinespray, 12 ml
Artikel nr: 247600099
€ 168,84 € 154,90
Speciaal voor u besteld
per pagina
2 producten
Sprays