Zoeken

Urinalen

Urinalen

Urinalen zijn praktische hulpmiddelen ontworpen voor het verzamelen van urine bij patiënten die moeite hebben met mobiliteit of niet in staat zijn om zelfstandig het toilet te gebruiken. Deze hulpmiddelen zijn van cruciaal belang in zorginstellingen, zoals ziekenhuizen en verpleeghuizen, maar ook voor thuiszorg, om de zelfstandigheid van patiënten te ondersteunen en de verzorging te vergemakkelijken.

Urinalen zijn beschikbaar in diverse uitvoeringen om aan de behoeften van verschillende patiënten te voldoen:

  • Mannelijke urinalen: Vaak ontworpen met een handvat en een nauwe opening, aangepast aan het mannelijk lichaam voor gemakkelijk en morsvrij gebruik.
  • Vrouwelijke urinalen: Hebben een bredere, speciaal gevormde opening om aan te sluiten op de vrouwelijke anatomie, wat zorgt voor comfortabel gebruik.
  • Universele urinalen: Ontworpen om door iedereen gebruikt te kunnen worden, met aanpassingen die het geschikt maken voor zowel mannen als vrouwen.

Deze hulpmiddelen zijn meestal gemaakt van duurzaam plastic en zijn ontworpen voor hergebruik, mits ze correct worden gereinigd en onderhouden. Sommige wegwerpopties zijn gemaakt van biologisch afbreekbaar materiaal, wat een hygiënische en gemakkelijke oplossing biedt voor situaties waarin reiniging niet praktisch is.

Kenmerken van urinalen omvatten:

  • Gemakkelijk te hanteren: Veel modellen zijn uitgerust met handvatten of grepen voor eenvoudig gebruik en transport.
  • Lekbestendig: Met deksels of ontwerpen die lekkage voorkomen, zelfs wanneer ze worden omgekanteld.
  • Makkelijk te reinigen: Gladde oppervlakken en materialen die eenvoudige desinfectie mogelijk maken.
  • Graduaties voor meting: Sommige urinalen hebben volumemarkeringen, wat nuttig kan zijn voor het monitoren van de vochtinname en urine-output van de patiënt.

Het gebruik van urinalen kan de kwaliteit van leven voor patiënten aanzienlijk verbeteren door hen een mate van onafhankelijkheid te bieden en het risico op ongelukken en infecties te verminderen. Voor zorgverleners bieden urinalen een praktische oplossing voor het beheer van patiëntenzorg, vooral gedurende de nacht of in situaties waarin toegang tot een toilet beperkt is.

Urinalen zijn onmisbare hulpmiddelen in de zorg voor patiënten met beperkte mobiliteit, en dragen bij aan een waardige en effectieve verzorging.

per pagina
3 Items
Urinefleshouder (of urinaal)
Urinefleshouder (of urinaal)
Artikel nr: 0610063
€ 7,26 € 6,00
Speciaal voor u besteld
Urinaal voor mannen met dop
Urinaal voor mannen met dop
Artikel nr: 0610064
€ 5,93 € 4,90
Speciaal voor u besteld
Urinaal voor vrouwen met dop
Urinaal voor vrouwen met dop
Artikel nr: 0610065
€ 7,25 € 5,99
Speciaal voor u besteld
per pagina
3 Items
Urinalen