Zoeken

Overige keelinstrumenten

Overige keelinstrumenten

De categorie overige keelinstrumenten binnen KNO-instrumenten omvat een diversiteit aan medische hulpmiddelen die specifiek zijn ontworpen voor de diagnose en behandeling van aandoeningen gerelateerd aan de keel, zoals de farynx (keelholte) en de larynx (strottenhoofd). Deze instrumenten zijn essentieel voor KNO-artsen om een breed scala aan keelproblemen te onderzoeken en te behandelen, van infecties en ontstekingen tot stemproblemen en obstructies.

Enkele voorbeelden van instrumenten in deze categorie kunnen zijn:

  • Laryngoscopen: Gebruikt voor het direct bekijken van de binnenkant van de larynx en de stembanden. Laryngoscopie is cruciaal voor de diagnose van stemproblemen, tumoren, en andere laryngeale aandoeningen.
  • Pharyngoscopen: Instrumenten ontworpen voor het inspecteren van de farynx. Ze zijn nuttig voor het diagnosticeren van keelinfecties, zwellingen, en andere problemen die de keelholte beïnvloeden.
  • Tonsillectomie-instrumenten: Specifieke gereedschappen gebruikt voor het verwijderen van de amandelen (tonsillectomie), inclusief tonsil-klemmen, snijders, en scharen.
  • Adenoïdectomie-instrumenten: Hulpmiddelen voor het verwijderen van de adenoïden, waaronder curettes en shavers, die helpen bij het behandelen van chronische infecties en ademhalingsobstructies.
  • Biopsienaalden en -curettes: Gebruikt voor het nemen van weefselmonsters uit de keel voor biopsie, essentieel voor het diagnosticeren van kanker en andere pathologische aandoeningen.
  • Stemprothese-instrumenten: Hulpmiddelen voor het plaatsen of vervangen van stemprotheses bij patiënten die hun stem hebben verloren door ziekte of chirurgie.

Deze en andere keelinstrumenten zijn vervaardigd uit hoogwaardige materialen zoals roestvrij staal, wat zorgt voor duurzaamheid, steriliteit en betrouwbaarheid tijdens medische procedures. Hun ontwikkeling en gebruik dragen bij aan geavanceerde diagnostische mogelijkheden en effectievere behandelingen voor patiënten met keelgerelateerde aandoeningen.

per pagina
2 Items
Bruenings Metalen Tongspatel
Bruenings Metalen Tongspatel
Artikel nr: 0265357
€ 9,62 € 7,95
Speciaal voor u besteld
Sleufsonde tongriem 14 cm RVS
Sleufsonde tongriem 14 cm RVS
Artikel nr: 0264058
€ 5,53 € 4,57
Op voorraad
per pagina
2 Items
Overige keelinstrumenten