Zoeken

Acupunctuurnaalden

Acupunctuurnaalden

Acupunctuurnaalden zijn fijne, steriele naalden die gebruikt worden bij acupunctuurbehandelingen, een vorm van traditionele Chinese geneeskunde die gericht is op het bevorderen van de gezondheid en het behandelen van een breed scala aan aandoeningen. Deze naalden worden ingebracht op specifieke punten op het lichaam, bekend als acupunctuurpunten, om het lichaamseigen genezingsproces te stimuleren en de natuurlijke energiestroom, of Qi, te reguleren.

Deze categorie omvat verschillende soorten en maten acupunctuurnaalden, waaronder enkelvoudige gebruiksnaden en naalden met een gidsbuis, die het inbrengen vergemakkelijkt en de precisie verbetert. De naalden variëren in lengte en diameter, waardoor acupuncturisten de meest geschikte naald kunnen kiezen op basis van de behandelingsbehoeften van de patiënt en de specifieke acupunctuurpunten die worden aangepakt.

Acupunctuurnaalden zijn gemaakt van roestvrij staal en ontworpen om flexibel en duurzaam te zijn, met een scherpe, gepolijste punt voor pijnloze insertie. De kwaliteit en steriliteit van de naalden zijn van cruciaal belang om infectierisico's te minimaliseren en een veilige behandeling te waarborgen. Na gebruik worden de naalden beschouwd als medisch afval en dienen ze op een verantwoorde manier te worden weggegooid.

Naast traditionele acupunctuurnaalden omvat deze categorie ook gespecialiseerde naalden voor technieken zoals electro-acupunctuur, waarbij naalden worden gebruikt in combinatie met elektrische stimulatie, en auriculotherapie, een methode waarbij acupunctuurpunten op het oor worden getarget.

We kunnen geen producten vinden die overeenkomen met de selectie.
Acupunctuurnaalden