Zoeken

Sporttape

Sporttape

Sporttape, ook bekend als atletische tape, is een speciaal ontworpen zelfklevende tape die gebruikt wordt voor het ondersteunen en stabiliseren van spieren en gewrichten tijdens fysieke activiteiten. Het biedt compressie en ondersteuning, helpt bij het voorkomen van blessures en kan bijdragen aan een sneller herstel van bestaande blessures. Sporttape wordt veel gebruikt in verschillende sporten en fysieke disciplines, zowel professioneel als recreatief, om de stabiliteit van kwetsbare of geblesseerde gebieden te verhogen.

De tape is ontworpen om de bewegingsvrijheid niet te beperken, waardoor atleten hun activiteit kunnen voortzetten met verminderd risico op verdere blessures. Het kan direct op de huid of over een onderlaag van pre-tape worden aangebracht voor extra comfort. Sporttape is vaak gemaakt van katoen of een synthetische stof, met een hypoallergene lijmlaag die goed blijft zitten, zelfs bij zweet of vocht.

Er zijn verschillende technieken voor het aanbrengen van sporttape, afhankelijk van het doel en het te ondersteunen lichaamsdeel, zoals de enkels, polsen, knieën, of schouders. Correcte toepassing is cruciaal voor het effectief bieden van steun en het verminderen van het risico op huidirritatie of andere complicaties.

Naast traditionele sporttape zijn er ook varianten zoals kinesiologie tape beschikbaar, die een andere benadering bieden voor spierondersteuning en pijnverlichting door een unieke rekbaarheid en ademend vermogen. Kinesiologie tape is ontworpen om de natuurlijke helende processen van het lichaam te faciliteren en wordt vaak gebruikt in sportgeneeskunde en fysiotherapie.

Sporttape is een essentieel hulpmiddel in de sportmedische zorg, waardoor atleten en actieve individuen hun prestaties kunnen verbeteren en het herstel kunnen versnellen, terwijl ze tegelijkertijd bescherming bieden tegen verdere blessures.

per pagina
4 Items
Acrylastic 6 cm x 4,5 m
Acrylastic 6 cm x 4,5 m
Artikel nr: 10110191
€ 6,43 € 5,90
Op voorraad
Acrylastic 8 cm x 4,5 m
Acrylastic 8 cm x 4,5 m
Artikel nr: 1011019
€ 10,85 € 9,95
Speciaal voor u besteld
Optiplaste E 6 cm x 4,5 m, 10 rollen
Optiplaste E 6 cm x 4,5 m, 10 rollen
Artikel nr: 1011206
€ 107,91 € 99,00
Speciaal voor u besteld
Leukotape Classic 3,75 cm x 10 m, per rol
Leukotape Classic 3,75 cm x 10 m, per rol
Artikel nr: 1010169
€ 6,49 € 5,95
Speciaal voor u besteld
per pagina
4 Items
Sporttape