Zoeken

Prikpennen

Prikpennen

Prikpennen, ook bekend als lancing devices, zijn medische hulpmiddelen die worden gebruikt om een kleine, snelle prik in de huid te maken, meestal in een vinger, om een klein bloedmonster te verkrijgen. Deze bloedmonsters zijn nodig voor diverse tests, zoals het meten van de bloedglucoseconcentratie bij mensen met diabetes. Prikpennen spelen een essentiële rol in het dagelijkse zelfmanagement van diabetes, maar worden ook gebruikt in medische faciliteiten voor een reeks diagnostische doeleinden.

Kenmerken van Prikpennen:

  • Verstelbare prikdiepte: Veel prikpennen bieden de mogelijkheid om de prikdiepte aan te passen, wat helpt om het comfort te verhogen en tegelijkertijd voldoende bloed voor de test te verkrijgen. Dit is vooral nuttig voor gebruikers met verschillende huidtypes en gevoeligheid.
  • Veiligheid: Ontworpen om kruisbesmetting te voorkomen, worden de meeste moderne prikpennen gebruikt met wegwerplancetten die na elk gebruik worden vervangen.
  • Gebruiksgemak: Prikpennen zijn ontworpen voor eenvoudige bediening, zodat gebruikers snel en effectief een bloedmonster kunnen verkrijgen met minimale ongemakken.
  • Draagbaarheid: Hun compacte formaat maakt ze gemakkelijk mee te nemen, waardoor patiënten hun bloedglucosewaarden kunnen monitoren waar ze ook zijn.

Het Gebruik van Prikpennen:

Het gebruik van een prikpen vereist het plaatsen van een nieuw, steriel lancet in het apparaat voor elke prik. Nadat de gewenste diepte is ingesteld, plaatst de gebruiker het apparaat tegen de huid en activeert het mechanisme om een snelle prik te produceren. Het bloedmonster dat door de prik wordt verkregen, kan vervolgens worden gebruikt voor de vereiste test.

Belang van Prikpennen in Diabetesmanagement:

Voor mensen met diabetes is regelmatige monitoring van de bloedglucosespiegel cruciaal voor het beheersen van hun aandoening. Prikpennen stellen gebruikers in staat om dit op een betrouwbare, hygiënische en relatief pijnloze manier te doen, wat bijdraagt aan een betere gezondheidsuitkomst en kwaliteit van leven.

Conclusie:

Prikpennen zijn onmisbare hulpmiddelen in zowel klinische settingen als voor persoonlijk gebruik, met name voor patiënten met diabetes. Ze bieden een veilige, efficiënte en gebruikersvriendelijke methode voor het verkrijgen van bloedmonsters, essentieel voor verschillende medische tests en dagelijks gezondheidsmanagement.

per pagina
4 Items
BD Micro-Fine Pennaald 23G, 0,23 x 4 mm,100 stuks
BD Micro-Fine Pennaald 23G, 0,23 x 4 mm,100 stuks
Artikel nr: 01610080
€ 13,94 € 12,79
Speciaal voor u besteld
BD Micro-Fine Pennaald 31G, 0,25 x 8 mm, 100 stuks
BD Micro-Fine Pennaald 31G, 0,25 x 8 mm, 100 stuks
Artikel nr: 01610081
€ 9,85 € 9,04
Speciaal voor u besteld
Caresens Carelance prikpen
Caresens Carelance prikpen
Artikel nr: 01610089
€ 6,81 € 6,25
Speciaal voor u besteld
Microlet Next Prikpen
Microlet Next Prikpen
Artikel nr: 08560445
€ 36,24 € 29,95
Speciaal voor u besteld
per pagina
4 Items
Prikpennen