Zoeken

Fluoresceïne strips

Fluoresceïne strips

De categorie Fluoresceïne Strips valt onder overige testen in laboratoria en is specifiek gericht op de toepassing van fluoresceïne, een synthetische fluorescerende kleurstof, in diverse diagnostische en onderzoeksprocedures. Deze strips worden veel gebruikt in de oogheelkunde voor het diagnosticeren van beschadigingen aan het hoornvlies, het detecteren van vreemde lichamen in het oog, en het beoordelen van de traanfilm en traanafvoer. Daarnaast vinden ze ook toepassing in andere medische velden en wetenschappelijk onderzoek waar de eigenschappen van fluoresceren benut kunnen worden.

Fluoresceïne strips zijn dunne papieren strookjes die zijn geïmpregneerd met fluoresceïne. Wanneer ze vochtig worden, geven ze de fluorescerende kleurstof vrij. Bij gebruik in de oogheelkunde wordt een strip kort in contact gebracht met de traanfilm van het oog, waarna de kleurstof zich verspreidt en onder een blauw licht kan worden geobserveerd om beschadigingen of abnormale condities aan te tonen.

Naast hun primaire gebruik in de oogheelkunde, kunnen fluoresceïne strips ook worden ingezet in experimentele en onderzoekssettings, bijvoorbeeld voor het traceren van waterstromen, in de microbiologie voor het markeren van organismen, en in de milieukunde voor het opsporen van lekkages.

per pagina
1 producten
I-Dew Flo fluoresceïne strips, 100 stuks
I-Dew Flo fluoresceïne strips, 100 stuks
Artikel nr: 0265361
€ 30,19 € 24,95
Op voorraad
per pagina
1 producten
Fluoresceïne strips