Zoeken

Dentale naalden

Dentale naalden

Dentale naalden zijn specifiek ontworpen voor gebruik in de tandheelkunde en spelen een essentiële rol bij het toedienen van lokale anesthetica voor tandheelkundige procedures. Deze naalden onderscheiden zich door hun fijne ontwerp, dat gericht is op het minimaliseren van het ongemak voor de patiënt, terwijl het een effectieve toediening van het anestheticum in het tandvlees of de kaak biedt. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes en diameters (gauges) om aan de behoeften van verschillende tandheelkundige toepassingen te voldoen en om de precisie bij de injectie te maximaliseren.

Dentale naalden kenmerken zich door hun steriele verpakking, die eenmalig gebruik garandeert om kruisbesmetting te voorkomen. De naalden zijn ontworpen voor gebruik met tandheelkundige spuiten, die door tandartsen worden gehanteerd om anesthetica nauwkeurig te doseren. Sommige modellen beschikken over een siliconen coating om de inbrenging soepeler te laten verlopen, wat bijdraagt aan een meer comfortabele ervaring voor de patiënt.

Naast de standaard dentale naalden zijn er ook speciale naalden beschikbaar voor meer gespecialiseerde procedures, zoals blok- en infiltratieanesthesie. De keuze van de naald hangt af van de specifieke procedure en de voorkeur van de tandarts, met een focus op patiëntcomfort en effectiviteit van de behandeling.

Deze categorie omvat ook toebehoren en verbruiksartikelen die nodig zijn voor het gebruik van dentale naalden, zoals wegwerpspuiten en naaldcontainers voor veilige afvoer.

Geen producten gevonden voor deze selectie.
Dentale naalden