Zoeken

AED's

AED's

Automatische Externe Defibrillatoren (AED's) zijn levensreddende apparaten die essentieel zijn voor het bieden van snelle hulp bij hartstilstanden in medische praktijken, openbare ruimtes, werkplekken, en sportfaciliteiten. AED's zijn ontworpen om door zowel medisch personeel als leken gebruikt te kunnen worden en kunnen het hartritme analyseren en indien nodig een elektrische schok toedienen om het hart weer in een normaal ritme te krijgen.

Belangrijke kenmerken van AED's omvatten:

  • Gebruiksvriendelijkheid: Voorzien van stapsgewijze instructies, vaak via een audio- of visuele gids, om de gebruiker door het reanimatieproces te leiden.
  • Zelftestfuncties: Regelmatige automatische controles om te verzekeren dat het apparaat altijd klaar is voor gebruik.
  • Draagbaarheid: Ontworpen om licht en gemakkelijk te vervoeren te zijn, zodat ze snel naar de plaats van een noodgeval gebracht kunnen worden.
  • Duurzaamheid: Gebouwd om robuust en betrouwbaar te zijn, met sommige modellen specifiek ontworpen voor gebruik in veeleisende omgevingen.

Het hebben van een AED binnen handbereik kan cruciaal zijn in de kritieke minuten na een hartstilstand, waarbij elke seconde telt. Het gebruik van een AED, in combinatie met cardiopulmonale reanimatie (CPR), verhoogt significant de overlevingskansen van het slachtoffer.

Bij het kiezen van een AED is het belangrijk om rekening te houden met factoren zoals de locatie waar het apparaat zal worden geplaatst, de waarschijnlijkheid van het gebruik door niet-professionals, en eventuele specifieke kenmerken die nodig kunnen zijn, zoals weerbestendigheid voor buitenunits of pediatrische functies voor omgevingen met kinderen.

AED's zijn een onmisbaar onderdeel van elke EHBO-uitrusting en noodplanning, en bieden een essentiële bijdrage aan de veiligheid en het welzijn van personen in openbare en professionele omgevingen.

per pagina
3 Items
AED Sticker klein, groen
AED Sticker klein, groen
Artikel nr: 0610702
€ 4,78 € 3,95
Op voorraad
AED Elektroden Heartstart HS1 Kinderen
AED Elektroden Heartstart HS1 Kinderen
Artikel nr: 0610710-K
€ 136,20 € 124,95
Speciaal voor u besteld
AED Elektroden Heartstart HS1 Volwassenen
AED Elektroden Heartstart HS1 Volwassenen
Artikel nr: 0610710
€ 100,23 € 91,95
Speciaal voor u besteld
per pagina
3 Items
AED's