Zoeken
Schirmer Tear Test, 50 stuks
Artikel nr: 265360

Schirmer Tear Test, 50 stuks

€ 164,50 € 135,95
Schirmer Tear Test, 50 stuks
Schirmer Tear Test, 50 stuks
€ 164,50 € 135,95
Voeg toe aan bestellijst
Er zijn genoeg redenen om te kiezen voor Remka
  • Uw specialist met +120 jaar ervaring
  • Altijd scherp geprijst
  • Uitstekende service en kwaliteit
Artikel nr: 265360
Speciaal voor u besteld
Levertijd gemiddeld 2-5 werkdagen
Korte omschrijving

De Schirmer Tear Test is een eenvoudig en effectief diagnostisch hulpmiddel voor het meten van de traanproductie, verpakt per 50 stuks. Deze teststrips worden gebruikt om droge ogen te diagnosticeren door de hoeveelheid traanvocht te meten die binnen een bepaalde tijd wordt geproduceerd. Ideaal voor oogartsen en optometristen, bieden ze een snelle en betrouwbare methode om ooggezondheid te beoordelen.

Specificaties
Algemeen
Referentienummer
81288
Duurzaam
Nee
Productomschrijving

De Schirmer Tear Test speelt een cruciale rol in de diagnose van droge ogen, een veelvoorkomende aandoening die ongemak en visuele verstoring kan veroorzaken. Deze teststrips, verpakt per 50 stuks, zijn specifiek ontworpen om de traanproductie nauwkeurig te meten, waardoor zorgverleners belangrijke informatie krijgen voor de behandeling van oog gerelateerde aandoeningen.

Kenmerken en Voordelen

  • Eenvoudige Uitvoering: De Schirmer Tear Test kan snel en zonder complexe voorbereiding worden uitgevoerd, wat het ideaal maakt voor gebruik in klinische omgevingen.
  • Nauwkeurige Diagnose: Biedt een kwantitatieve maatstaf voor de traanproductie, essentieel voor het diagnosticeren van droge ogen en gerelateerde aandoeningen.
  • Veilig voor Patiënten: De test is niet-invasief en veroorzaakt minimaal ongemak, wat bijdraagt aan een betere patiëntervaring.
  • Efficiënt en Betrouwbaar: Verpakt per 50 stuks, bieden deze teststrips een kosteneffectieve oplossing voor regelmatige oogdiagnostiek.

Technische Specificaties

Elke Schirmer Tear Test strip is vervaardigd uit absorberend papier dat specifiek is afgestemd op het absorberen van traanvocht. De strips zijn voorzien van een schaalverdeling, waarmee de hoeveelheid traanvocht die binnen vijf minuten wordt geproduceerd, gemeten kan worden.

Gebruiksinstructies

Plaats de teststrip aan de buitenkant van het onderste ooglid en vraag de patiënt om de ogen gesloten te houden. Na vijf minuten verwijder je de strip en meet je de hoeveelheid geabsorbeerd traanvocht aan de hand van de schaalverdeling. Dit biedt een directe indicatie van de traanproductiecapaciteit.

Toepassing in Oogzorg

De Schirmer Tear Test is een waardevol instrument voor oogartsen, optometristen, en andere zorgverleners die zich bezighouden met de diagnose en behandeling van droge ogen en andere oogaandoeningen. Het biedt een fundamentele basis voor het bepalen van de juiste behandelstrategie.

Recent bekeken