Zoeken
Tekenpincet met kunststof greep
Artikel nr: 0265068

Tekenpincet met kunststof greep

€ 12,04 € 9,95
Tekenpincet met kunststof greep
Tekenpincet met kunststof greep
€ 12,04 € 9,95
Voeg toe aan bestellijst
Er zijn genoeg redenen om te kiezen voor Remka
 • Uw specialist met +120 jaar ervaring
 • Altijd scherp geprijst
 • Uitstekende service en kwaliteit
Artikel nr: 0265068
Op voorraad
Voor 15:00 besteld, vandaag verzonden
Korte omschrijving

Verrijk uw medische toolkit met de KaWe tekenpincet, een onmisbare tool voor elke gezondheidszorgprofessional of thuisgebruiker die de strijd aangaat met teken. Deze pincet, met zijn duurzame kunststof greep en steriliseerbare ontwerp, combineert functionaliteit met veiligheid, waardoor het verwijderen van teken efficiënter en hygiënischer wordt dan ooit tevoren.

Specificaties
Algemeen
Merk/Fabrikant
Medipharchem
Referentienummer
0124670
Kleur
Zwart
Materiaal
Kunststof, Roestvrij staal
Verpakkingstype
Stuk
Toepassing
Therapeutisch
Geschiktheid
Herbruikbaar, Steriliseerbaar, Professioneel, Particulier
Uitvoering
Niet steriel
Certificering
CE-gecertificeerd
Duurzaam
Nee
Soort
Medische instrumenten
Omschrijving

De KaWe tekenpincet met kunststof greep is speciaal ontworpen om een veilige en effectieve verwijdering van teken te garanderen. De fijne, precieze tip zorgt ervoor dat de teek in zijn geheel kan worden verwijderd, zonder het risico op verspreiding van infecties door het achterlaten van delen van de teek in de huid. De kunststof greep is niet alleen comfortabel in gebruik maar ook volledig steriliseerbaar, wat deze pincet ideaal maakt voor zowel professioneel gebruik in klinieken en ziekenhuizen als voor persoonlijk gebruik thuis.

Productspecificaties:

 • Greep: Gemaakt van hoogwaardig kunststof, ontworpen voor comfort en duurzaamheid.
 • Steriliseerbaar: Kan gemakkelijk worden gesteriliseerd, wat zorgt voor veilig hergebruik en minimalisering van infectierisico's.
 • Precieze tip: Specifiek ontworpen voor het grijpen en volledig verwijderen van teken, ongeacht hun grootte.

Door de drukveer op deze tekenpincet, is de juiste druk al geregeld zodra u de drukveer los laat en kunt u dus niet te strak de teek vastpakken.

Gebruik:

Het correct gebruiken van een tekenpincet met drukveer is cruciaal voor het veilig en effectief verwijderen van teken, en minimaliseert het risico op overdracht van ziekteverwekkers. Hier volgt een stap-voor-stap handleiding voor het gebruik van dit specifieke type pincet:

 1. Voorbereiding: Zorg ervoor dat de tekenpincet met drukveer schoon is voor gebruik. Draag indien mogelijk handschoenen om direct contact met de teek te vermijden en overdracht van mogelijke ziekteverwekkers te beperken.

 2. Positiebepaling: Benader de teek zo dicht mogelijk op de huid. Het doel is om de teek zo dicht mogelijk bij de mond te grijpen, zonder de teek bij het lichaam te pakken. Dit vermindert de kans dat de teek geïrriteerd raakt en mogelijk infectieuze vloeistoffen in de huid loslaat.

 3. Gebruik van de Tekenpincet: Houd de tekenpincet met drukveer vast tussen uw duim en ringvinger. Plaats de wijsvinder in de ring bovenop en duw deze naar beneden om de pincet te openen. Richt de pincetpunten direct boven de teek, parallel aan de huid. Laat vervolgens zachtjes de drukveer los om de pincet te sluiten rond het lijf en de kop van de teek, zo dicht mogelijk bij de huid.

 4. Verwijdering: Zodra de teek stevig vastzit tussen de pincetpunten, til je de teek langzaam en met een gestage beweging recht omhoog, weg van de huid. Vermijd draaien of rukken, aangezien dit kan leiden tot het afbreken van de kop van de teek en achterblijven in de huid.

 5. Nazorg: Nadat de teek volledig is verwijderd, desinfecteer het gebied goed met een antisepticum zoals Betadine, Sterillium, Desderman, Dettol, Herome of Purell. Was ook de tekenpincet met drukveer grondig met desinfectiemiddel en bewaar het op een schone, droge plaats.

 6. Observatie: Houd de plek van de beet de komende weken in de gaten voor tekenen van infectie of ziekte, zoals roodheid, zwelling, of het ontstaan van een uitslag. Raadpleeg bij twijfel altijd een arts.

Het is belangrijk om na gebruik de verwijderde teek op een veilige manier weg te gooien. Dit kan door de teek in alcohol te plaatsen of hem door het toilet te spoelen. Bewaar de teek niet.

Door deze stappen te volgen, kunt u teken veilig en effectief verwijderen met een tekenpincet met drukveer, waardoor het risico op ziekteoverdracht wordt verkleind.

Recent bekeken