Zoeken

Bonewax: Effectieve hemostase in botchirurgie

Bonewax

Bonewax is een steriele, niet-absorbeerbare beenwas die wordt gebruikt om bloedingen uit botoppervlakken te controleren tijdens chirurgische procedures. Dit product is essentieel in orthopedische chirurgie, neurochirurgie, en thoracale chirurgie, waar het direct wordt aangebracht op het botweefsel om bloedende botoppervlakken te verzegelen. Bonewax werkt door mechanisch de uitstroom van bloed te blokkeren, waardoor een effectieve hemostase wordt bereikt.

Belangrijke kenmerken van Bonewax:

  • Hemostase: Bonewax is ontworpen om snel en effectief bloedingen uit botoppervlakken te stoppen door de uitstroom van bloed mechanisch te blokkeren.
  • Niet-absorbeerbaar: Omdat het niet door het lichaam wordt geabsorbeerd, biedt Bonewax langdurige hemostase op de plaats van aanbrenging.
  • Gebruiksvriendelijkheid: De was is gemakkelijk aan te brengen en kan direct uit de verpakking op het bloedende bot worden aangebracht.

Toepassingen van Bonewax:

  • Orthopedische chirurgie: Ideaal voor gebruik bij procedures waarbij botbloeding gecontroleerd moet worden, zoals fractuurfixatie en botverplaatsing.
  • Neurochirurgie: Geschikt voor het beheersen van bloedingen tijdens delicate hersen- en wervelkolomoperaties.
  • Thoracale chirurgie: Gebruikt bij operaties aan de ribbenkast en andere thoracale structuren om bloedingen te beheersen.

Varianten van Bonewax:

  • Steriele Bonewax: Standaard versie die in de meeste chirurgische procedures kan worden gebruikt.
  • Medicated Bonewax: Verrijkt met antiseptische middelen om het risico op infectie te verminderen tijdens gebruik in gebieden met een hoog risico op besmetting.

Bonewax biedt chirurgen een betrouwbare oplossing voor het effectief beheersen van botbloedingen, wat bijdraagt aan verbeterde chirurgische resultaten en verhoogde patiëntveiligheid.

per pagina
1 Items
Ethicon Bone Wax 12 x 2,5 gram W31C
Ethicon Bone Wax 12 x 2,5 gram W31C
Artikel nr: 246400117
€ 32,59 € 29,90
Speciaal voor u besteld
per pagina
1 Items
Bonewax